Nívódíjas lett az Újhegyi Sétány

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2020. évben huszadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az Alapítók és Csatlakozók nevében és felhatalmazásukkal. Az első pályázat meghirdetésére 2000-ben került sor akkor 7 díjazott volt. Az évek során összesen 163 Nívódíjat ítélt oda a bíráló bizottság.

2020. évben a ‘Komplex infrastruktúra’ kategóriában Építőipari Nívódíjat nyertünk.

Újhegyi sétány (Budapest, Kőbánya)

Építtető: Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat (Budapest)
Tervező: LÉPTÉK-TERV Kft. (Budapest)
Lebonyolító: Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. (Budapest)
Generálkivitelezők: MÁTRA-FUVAR-SPED Kft (Nagykökényes) – Everling Városépítő, Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Isaszeg)
Alvállalkozó: Vialux Kft. (Budapest) – elektromos munkák
Alvállalkozó: Zenta International Kft. (Budapest) – burkolatépítési munkák

Az Újhegyi sétány Kőbánya legnagyobb lakótelepének, az Újhegyi lakótelepnek gyalogos fő-tengelye. A projekt e gyalogos sétány komplex megújítását, foglalta magába, mely kapcsolódó közterületeivel több mint 30.000 m2. Ennek során a műszaki és esztétikai megújítás mellett kiemelt szerepet kapott az átláthatóság és az akadálymentesség megteremtése, hogy a terek jól szervezettek és mindenki számára elérhetők legyenek. A zöldfelületek növelése, a kellemes környezet kialakítása érdekében a lépcsőrendszerekbe integrált zöldfelületek jelennek meg, melyeket a projekt keretén belül “zöldlépcsőknek” neveztek el. Példamutató projekt egy múlt századi lakótelep élhetőbbé tételére.