Üdvözöljük a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. honlapján!

A piaci jellegű vagyontól “megkülönböztethetetlen” önkormányzati vagyon kezelése  szinte megköveteli a “piacosságot” az önkormányzattól is.

Éppen ezért döntött úgy a Kőbányai önkormányzat, hogy az ilyen jellegű feladatai egy részét egy viszonylag kis létszámú, a hivatalától függetlenül, de hatékonyan működő, saját gazdasági társaságra bízza. 1992-ben megalapította a Kőbányai Vagyonkezelő Rt.-t.

Az Rt. megalakulásakor elsősorban az önkormányzati bérlakások kezelésére vállalkozott, de rövidesen bővült a paletta; egyre több megbízást kapott arra, hogy újíttassa fel a saját tulajdonú lakóházakat, készítsen döntés előkészítő anyagokat, “álmodjon” meg projekteket, amelyek az egész kerület jövőjét és arculatát határozzák majd meg. Ez a minden pontján magas szakértelmet követelő tevékenység egy új és érdekes helyzetet teremtett; a vállalkozás kinőtte az alapításkori kereteit.2007 májusában a cég Zárt Részvénytársasággá alakult.

A Kőbányai Vagyonkezelő ZRt. ma már nem csak az önkormányzathoz kötődő feladatok megoldásában vesz részt, hanem megjelent és elfogadott lett a vállalkozások világában is.